Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.
Allergenen Training
Allergenen Wetgeving
Het 'Warenwetbesluit informatie Levensmiddelen' is op 13 december 2014 van kracht geworden. Vanaf dat moment zijn bedrijven en instellingen wettelijk verplicht om informatie te geven aan hun gasten over de aanwezigheid van allergenen in het eten.
Training Allergenen inclusief Allergenen Certificaat
Ieder bedrijf dat eet- en drinkwaren bereidt en verkoopt is verplicht om allergeneninformatie beschikbaar te hebben. In de Training Allergenen leren de deelnemers hoe zij de allergeneninformatie eenvoudig kunnen samenstellen en hun gasten hierover goed kunnen informeren. De training wordt afgesloten met de toets. Geslaagde deelnemers ontvangen direct het Allergenen Certificaat.
Cursusonderwerpen
Tijdens de training komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:
-
wat houdt de allergenenwetgeving in?
-
wat is voedselallergie en voedselintolerantie?
-
welke wettelijke allergenen zijn er?
-
in welke producten zitten de allergenen?
-
samenstellen van allergeneninformatie
-
receptuur en ingrediënten
-
allergenenbeleid en etikettering
-
allergeneninformatie communiceren naar gasten